top of page

De LEREN LEREN Methode is voor alle jeugd in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs

Het onderwijs biedt leerstof talig aan: gestructureerd, op volgorde, in kleine porties en met het accent op verschillen. Kinderen leren van nature echter visueel, oftewel in beelden: ze willen overzicht, werken liever vanuit gehelen (kaders) en letten meer op overeenkomsten. Niet de leerstof is het probleem, maar de manier van aanbieden en verwerken.

 

Daarbij leren kinderen op school niet hoe ze moeten leren, welke geheugentalenten het sterkst ontwikkeld zijn. Ze blijven hangen in het talige overschrijven, uittreksels maken of paar keer doorlezen. Domweg omdat ze nooit andere manieren van leren kregen aangeboden. Nog steeds zijn er geen gerichte lessen over hoe je dingen het beste onthoudt, of aanpakt, om een goed cijfer te halen.


Leren kan veel leuker, sneller en effectiever! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat visueel leren niet alleen leuker is, maar ook betere resultaten geeft. Door de lesstof te visualiseren, te kaderen en in één overzicht te plaatsen, krijgen hersenen beter grip op de lesstof. Goed plannen is daarbij essentieel! De chaos in het hoofd en de agenda verdwijnt en het lange termijn geheugen wordt automatisch geactiveerd. Je `tekent` als het ware je huiswerk waardoor de lesstof als vanzelf beklijft.

Individueel inzetbaar De LEREN LEREN Methode is individueel en op alle niveaus inzetbaar. In de speciale groepstrainingen zitten dan ook leerlingen van alle leeftijden en niveaus bij elkaar. Je werkt immers vanuit je eigen talenten en met je eigen talenten. Tevens sluiten de technieken naadloos aan bij alle bestaande lesmethoden. Het is een kort en krachtig instrument om jeugd te motiveren en succeservaringen te geven bij het leren.

In een paar uur tijd leer je sneller en beter leren, met je eigen talenten.

  • Zeer geschikt bij dyslexie, concentratieproblemen, hoogbegaafdheid en beelddenken.

  • Unieke visuele, bewezen leertechnieken.

  • Voor iedereen die wil leren leren.

 

Basisschooljeugd vanaf 8 jaar
Voor deze kinderen is er een programma van 8 bijeenkomsten van 75 minuten.

 

De 12+ training

  • Er wordt gewerkt met kleine groepen of individueel, dus optimale aandacht voor iedereen.

  • Sluit aan bij alle reguliere lesmethodes.

Meld uw kind hier aan voor de training van 8 - 12 jaar die

start op 11 januari 2017

Gecertificeerd jeugdtrainer

bottom of page